01-07-2020

De beste zomerbanden 2020

De banden zijn de enige onderdelen van een auto die contact maken met het wegdek. Goede banden zijn dus zeer belangrijk. Niet alleen voor de stabiliteit en veiligheid, maar ook het rijgedrag van de auto is sterk afhankelijk van de banden.

Welke zomerbanden heb jij nodig?

Zomerbanden zijn er in allerlei soorten en maten. Welke zomerband jij nodig hebt, is afhankelijk van de auto. Bij een auto die ontworpen is voor extra comfort, hoort een comfortabele band. Bij een sportwagen wil je juist een bredere en extra kleverige band voor hoge bochtsnelheden, optimale stuurprecisie en die geschikt is voor extra hoge snelheden. En dan zijn er ook (bedrijfs)auto’s die intensief worden ingezet als werkpaard. Dan wil je juist een robuuste en duurzame band die uitstekend presteert onder zware belasting.

Kortom, voor de beste zomerband moet je jezelf eerst afvragen voor welk type auto ze zijn bedoeld en waarvoor je die auto voornamelijk gebruikt. Met die informatie kun je de beste keuze maken. Ook bij het kiezen van andere velgen moet je rekening houden met je eigen voorkeur. In de regel geldt dat hoe groter de velgmaat is, hoe platter de band is en hoe stugger die aanvoelt. Perfect voor sportieve auto’s, maar niet als je veel waarde hecht aan veercomfort. Kies dan een kleinere velg met een hogere band.

Vredestein is een premium bandenfabrikant die uitsluitend hoogwaardige banden produceert met uitstekende waarden op alle onderdelen

Zomerbanden test

De daadwerkelijke prestaties van autobanden zijn sterk afhankelijk van het bandenmerk. De goedkoopste banden scoren weliswaar redelijk op alle onderdelen van het verplichte bandenlabel, maar vallen door de mand als het gaat om voertuigcontrole, stuurprecisie en prestaties in winterse omstandigheden zoals sneeuw.

Op het bandenlabel zijn in één oogopslag de prestaties van de banden te zien op het gebied van brandstofverbruik, veiligheid (grip en remweg) en geluidsproductie. De slijtage wordt niet op het bandenlabel aangegeven, maar houd er wel rekening mee dat goedkope banden in sommige gevallen sneller kunnen slijten en dus eerder aan vervanging toe zijn dan duurdere banden.

LEES NU: HOEVEEL PROFIEL HEEFT EEN NIEUWE ZOMERBAND?

Zomerbanden Vredestein

Vredestein is een premium bandenfabrikant die uitsluitend hoogwaardige banden produceert met uitstekende waarden op alle onderdelen. Een mooi voorbeeld is de nieuwe Vredestein Ultrac Satin. Deze hoogwaardige zomerband maakt gebruik van uiterst moderne technologie en is ontwikkeld voor veeleisende bestuurders van luxe auto’s en SUV’s. De band is ontwikkeld door het Global R&D Centre van Apollo Tyres en ontworpen door het Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro.

Auto’s met een conventionele verbrandingsmotor, plug-in hybrides en elektrische auto’s worden steeds zwaarder én krachtiger. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat Apollo Vredestein extra is gaan pionieren met innovatieve en duurzame bandentechnologie, met als resultaat de nieuwe Vredestein Ultrac Satin met uitsluitend groene bandenlabels.

Wist je dat Apollo Vredestein ook gespecialiseerd is in banden voor klassieke auto’s? Met maar liefst vijf typen ‘Classic banden’ is Apollo Vredestein een leidinggevende bandenleverancier in de klassieke autowereld en tevens sterk verbonden met de Mille Miglia, het wereldberoemde en uiterst prestigieuze race-evenement met klassieke auto’s.

Zomerbanden

Zomerbanden bekijken